juli 12, 2016

Functioneel polyester voor de zomer. Doen of niet?

Polyester heeft de naam warm en zweterig te zijn maar dit is niet in alle gevallen waar. Functioneel polyester van Craft heeft gepatenteerde vezels voor vochtafvoerende en ademende eigenschappen. Daarbij wordt het draagcomfort vergroot door het minimale gewicht van de kleding.

Het klinkt misschien wat ingewikkeld maar eigenlijk is het heel logisch. Waar kun je rekening mee houden bij de aanschaf van een goed kledingstuk voor de zomer?

Lichtgewicht; Hoe minder gewicht je aan textiel op je huid draagt, hoe minder je lichaam hoeft te werken om koel te blijven en hoe makkelijker frisse lucht kan circuleren. Dit wordt aangeduid met gram.

Ademend; Door kleding te dragen die ‘ademt’ kan het lichaam koel gehouden worden. Kleding die niet goed ademt, zal zowel warme lucht als zweet vasthouden op je huid. Dit leidt tot onnodige warmte. Dunnere draden en een losser weefsel voegen toe aan het ademend vermogen van een kledingstuk.

Kleur: Lichte kleuren weerkaatsen zon waar donkere kleuren absorberen oftewel meer warmte afgeven.

Bescherming; Lange mouwen en broekspijpen kunnen meer verkoeling geven dan een T-shirt en shorts omdat ze direct zonlicht van je lijf houden. In het Craft On Stock assortiment zijn ook verschillende producten met upf. UPF staat voor Ultraviolet Protection Factor. UPF geeft de mate aan waarin een kledingstuk UV-straling blokkeert.