maart 21, 2022

Prijswijziging van alle merken met ingang van 01-05-2022

 

 

Geachte relatie,Wereldwijd beleven wij al maanden roerige tijden, waarbij de impact op uw en onze bedrijfsvoering onophoudelijk dynamisch blijft.

De afgelopen maanden zijn de meeste prijzen voor grondstoffen, transport, trims en confectioneren extreem hard gestegen. Zo blijft ook de uitdaging in de supply chain groot voor het verkrijgen van beschikbaarheid, voorrang in productie en vooral ook transporten naar Europa, dit alles tegen oplopende tarieven. Dergelijke prijsinvloeden zijn historisch en hebben wij afgelopen decennia niet eerder meegemaakt. Ook bij inkoopprijzen van andere materialen zoals karton, verpakkingsmaterialen, pallets en andere noodzakelijke toeleveringen zien wij een soortgelijke prijsontwikkeling.

U zult begrijpen dat de invloed op onze inkoopprijzen enorm is en wij niet ontkomen aan een herziening van onze prijzen. De afgelopen maanden hebben wij de gevolgen zoveel mogelijk proberen te beperken, in de hoop dat de markt zich weer zou stabiliseren. Helaas blijkt dit niet het geval.

Door deze ontwikkelingen zijn wij helaas genoodzaakt om de huidige prijzen te wijzigen voor alle merken met ingang van 1 mei 2022. De verwachting is een gemiddelde aanpassing rond de 7% met uitschieters naar boven als het gaat om producten van biologisch katoen en gerecycled materiaal.

Wij zijn ons ervan bewust dat de aanpassing een uitdaging voor u kan zijn en hechten er waarde aan om u hierover tijdig te informeren. Zoals u van ons gewend bent zullen wij alleen werkelijk verhogen waar nodig, maar sluiten als gevolg hiervan toekomstige tussentijdse aanpassingen niet uit.

Wij vragen uw begrip voor deze tussentijdse bijzondere maatregel.

Heeft u nog vragen of wilt u meer weten, neem dan contact op met uw vertrouwde contactpersoon binnen ons verkoopteam.

Als laatste willen wij u graag bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen en wensen u alle goeds in deze dynamische tijd.

 

Vertrouwend u voldoende geïnformeerd te hebben,

Met vriendelijke groet,
New Wave Textiles
Henk Duijsters
Managing Director